side-area-logo

Tietoa Kasvukunto.fi -portaalista

Kasvukunto.fi -portaali on viljelijöille suunnattu verkkopalvelu, jonka avulla voi etsiä tietoa maan kasvukunnon parantamisesta ja maatalouden ympäristötoimista. Portaali on väylä usean eri organisaation ja hankkeen aineistoihin. Tietoa voi hakea etusivun teemojen tai hakukentän avulla sekä yläpalkin aineistohaun kautta.

Kaikki portaalin aineistot on luokiteltu yhteen tai kahteen pääteemaan niiden pääasiallisen sisällön mukaan. Teemat, joissa on paljon aineistoa, on lisäksi jaettu alateemoihin. Teemaa tarkemmin aineiston sisältöjä on kuvattu asiasanoilla. Lisäksi aineistot löytyvät aineiston julkaisijan ja ilmestymisvuoden perusteella. Aineistojen julkaisijat löydät aineistohaku –sivulta.

Portaalin haku vie käyttäjän aineiston julkaisijan verkkosivulle. Portaalin haun piiriin on linkitetty julkaisuja, jotka sisältävät tutkittua, viljelijöiden käyttöön soveltuvaa tietoa maatalouden vesistökuormituksen vähentämisestä. Portaaliin lisätään aineistoa jatkuvasti, joten ehdota meille sieltä puuttuvia aineistoja.

Portaalin pääteemat

Bionergia
Ilmastonmuutokseen varautuminen
Kierrätyslannoitteet ja maanparannusaineet
Kosteikot ja uomat
Maan kasvukunto
Maatilan ympäristökäsikirjat
Pellon ojitus
Suojakaistat ja vyöhykkeet
Tasapainoinen lannoitus
Veden laadun seuranta
Viljelykierto

Pellon-kasvukunto_peltomaan-teema-laatutesti-Pasi-Valkama

Portaalia ylläpitää Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, ja se on toteutettu ympäristökeskuksen VILKKU Plus -hankkeessa vuonna 2019 hankkeen päärahoittajan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella. Hankkeen kumppaneita olivat viljelijät, Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry, Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut, Uudenmaan ELY-keskus, Keski-Uudenmaan vesiensuojelun lky, Mäntsälän kunta ja Nurmijärven kunta. Mukana hankkeen suunnittelussa olivat myös MTK Uusimaa ja ProAgria Etelä-Suomi. VILKKU Plus -hanke oli viljelijöille suunnattu tiedonvälityshanke vuosina 2018-2020.