side-area-logo

Tapahtumat

Talven aikana on tarjolla reippaasti tietoa niin viljelykierron monipuolistamisesta ja kerääjäkasveista kuin lannasta ja maan kasvukunnosta. Tilaisuudet järjestetään webinaareina Microsoft Teamsissa. Tilaisuudet ovat maksuttomia, jos sitä ei erikseen tilaisuuden kohdalla mainita.

 

9.3.2021 klo 9-11 Syysöljykasveissa mahdollisuus

Asiaa syysöljykasvien viljelystä ja lajiketuloksia. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen webinaariin linkin kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä: 02.03.2021 klo 23:00. Webinaarin järjestää ProAgria Etelä-Suomi.

 

10.3.2021 klo 10-13 Monimuotoisuuspellon hyödyt viljelijälle ja pörriäisille

Mitä eri vaihtoehtoja tukipuolelta löytyy erilaisten monimuotoisuuspeltojen viljelyyn? Miten pörriäiset näistä pelloista hyötyvät ja mitä sinä viljelijänä hyödyt pörriäisistä? Webinaarissa käydään läpi tukiehdot ja lajikevaihtoehdot sekä hyönteistutkija/museomestari Juho Paukkunen kertoo tarkemmin pörriäisten maailmasta. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen webinaariin tästä linkistä. Tilaisuus on osa ELINA II Elinvoimainen maatila -hankkeen tapahtumia.

 

17.3.2021 klo 10-12 Viljavuusanalyysin hyödyntäminen viljelysuunnittelussa

Miten hyödynnät peltomaan viljavuusanalyysiä? Otatko vain perustutkimuksen, kun tukiehdot sen vaativat? Mitä Ca suhde Mg kanssa vaikuttaa maassa? Mitkä varastoravinteet kannattaisi ottaa ja milloin. Onko hivenravinteista mitään hyötyä? Miten ravinnetasapaino vaikuttaa maan kasvukuntoon? Kaikkiin näihin kysymyksiin vastataan Viljavuusanalyysin hyödyntäminen viljelysuunnittelussa -webinaarissa. Lisätietoa webinaarista tästä linkistä.

 

22.3.2021 klo 13-15 Turvemaiden vesistö- ja ilmastovaikutukset – ideoita kuivatukseen

Miten turvemaiden vesitalouden saisi toimimaan? Onko turvemaiden viljelystä haittaa vesistölle? Mitä kasvihuonekaasupäästöjä  turvemaista syntyy? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin syvennymme tässä webinaarissa. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumiset webinaariin viimeistään 18.3.  tämän linkin kautta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille etukäteen sähköpostilla. Tilaisuuden järjestävät Luonnonvarakeskus ja ProAgria.

 

23.3.2021 klo 13-15.30 Turvepellot, ilmasto ja maaperä – miten vähentää muokkausta käytännössä?

Miten turvepeltojen viljelyä voisi kehittää ilmastoviisaammaksi ja samalla huomioida talousnäkökulmat ja työmäärän? Yksi ratkaisuista on peltojen muokkauksen vähentäminen. Webinaarissa kuullaan tutkimustietoa turvepeltojen maaperästä ja muokkauksen vaikutuksista turvepeltojen ilmastopäästöihin. Lisätietoa tilaisuudesta tästä linkistä. Ilmoittautumiset webinaariin viimeistään 19.3.2021 tämän linkin kautta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille etukäteen sähköpostilla. Tilaisuuden järjestää Luonnonvarakeskus.